Trends

Structurele tool als deel van een bredere socio-economische evolutie.


De geschiedenis van interim management en project sourcing gaat inmiddels enkele decennia terug. In die beginjaren was het een vaak minder bekende tool met een hoge graad van exclusiviteit. Aan de vraagzijde werd er, vaak zelfs met tegenzin, slechts in zeer uitzonderlijke omstandigheden beroep op gedaan; aan de aanbodzijde ging het vaak over erg senior profielen die zich ‘in de laatste rechte lijn’ van hun loopbaan bevonden.
De arbeidsmarkt van vandaag ziet er echter fundamenteel anders uit:

Specialisatie


Doorgedreven specialisatie is één van de hoekstenen van de opeenvolgende industriële revoluties, tot en met de 4de waarin we ons nu bevinden. Op welke manier speelt dit in de markt van project sourcing en interim management?

Commoditization, één van de groeipijnen


Hoe belangrijk is het om goedkoop in te kopen als het product of de dienst in kwestie een te verwaarlozen deel uitmaakt van je totale besteding? Het antwoord ligt voor de hand: zo lang je een plusminus marktconforme prijs betaalt, loont het niet om verder energie of aandacht te besteden aan de prijs die je betaalt. De gevolgen van een paar procenten meer of minder betalen zijn slechts zichtbaar ‘na de komma’.

Technology en Social Media